Lökéshullám-terápia

Cryoland Szombathely

Cryoland Szombathely

Esztétikai kezeléseink - ÚJDONSÁG

2016. szeptember 03. - Gekko Pub Szombathely

Cellulitkezelésünk

A cellulit a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki. A felgyülemlett nedvesség ödémát okoz, a megduzzadt csomók egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így a bőr felülete a narancs héját utánzóan egyenetlenné válik. Súlyosságot tekintve három állapotot különböztetünk meg:
1. fázis: ebben a fázisban a narancsbőr csak az úgynevezett csípés-teszttel válik nyilvánvalóvá. Mikor ujjainkkal összecsípjük a bőrfelületet, feltűnnek a narancsbőrre jellemző gödröcskék. Amennyiben a lökéshullám-terápiát ebben a stádiumban kezdjük meg, nagyon jó eredményekre számíthatunk.
2. fázis: a narancsbőr szabad szemmel felismerhető. Jól megfigyelhető a hullámos bőr, főleg feszített izomzaton. Az érintett terület kevésbé rugalmas és feszes.
3. fázis: a bőrelváltozások, gödröcskék és mélyedések folyamatosan láthatóak. A bőr állandó hullámos megjelenést mutat. A lökéshullám-terápia mellett az étkezési szokások gyökeres változtatására és rendszeres mozgásra van szükség.

image_59.jpeg


A saját fejlesztésű anti-cellulit gél rendszeres használata, valamint kifejezetten erre a problémára összeállított fizikai program vagy egyéb sporttevékenység végzése hetente többször is erősen ajánlott. Nagyjából 2-3 liter víz fogyasztása szükséges naponta, ebből 0.5 - 1 liter közvetlenül a terápia után. A kezelés hatásosságát jelentősen növeli a kiegyensúlyozott táplálkozás is.

image_61.jpegFogyási - terhességi csík (stria)

A striák a feszülés irányára merőleges lilásvörös csíkok, amelyek később fehér színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően nagy hízás és fogyás után jelentkeznek, esetleg éppen ezért terhesség vagy intenzív testépítés következtében. A bőrnek három rétege van. Az első, külső réteg neve epidermis, azaz felhám, melyet a középső, dermis követ, mely a bőr rugalmasságáért és alakjáért felelős. Itt alakulnak ki a striák. Mikor valaki sokat hízik, hirtelen túl sok izmot épít, vagy terhes lesz, a bőr középső rétege hosszabb időre kinyúlik. Ez okozza a striákat: a bőr elveszíti rugalmasságát, s az izomrostok közötti kapcsolat megszakad. Kialakulásuk oka tulajdonképpen az, hogy a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben növekedni, mint a bőr felső rétege, így megreped vagy elszakad. A kötőszöveti gyengeséget a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás is fokozhatja, azonban sajnos a genetikai meghatározottság is negatív irányban befolyásolja a folyamatot. Ebben a problémában ugyanis – éppúgy, mint a narancsbőrnél – főleg a nők érintettek, mivel a női kötőszövet sokkal lazább szerkezetű, hiszen csak így tud alkalmazkodni a terhességhez.

image_62.jpeg

Felkarizmok és szövetek gyengesége

A terápiát két kézzel végezzük. A felkar belső részét eleinte statikus, majd dinamikus módon kezeljük. Ellennyomás létrehozásához szabad kezünket helyezzük a felkar ellenkező/külső oldalára.

image_63.jpeg

Alhas izmok és szövetek gyengesége

Az energiaszintet a páciens egyéni fájdalomküszöbéhez mérten igazítjuk, hogy a kezelésünk minden esetben fájdalommentes legyen. Egyik kezünkkel bőrredőt képzünk az alhasi szakaszon, míg a másikkal a kezelőfejet dinamikusan "javítjuk" a problémás területet.

 

image_64.jpeg

Bejelentkezés: +36 70 529-6948

Szombathely, Kisfaludy Sándor u. 67.

A bejegyzés trackback címe:

https://cryoland-szombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr9911673882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása