Lökéshullám-terápia

Cryoland Szombathely

Cryoland Szombathely

Kombinált-terápia Cryoland

2016. június 18. - Gekko Pub Szombathely

A lökéshullámok hallható, nagy energiájú hanghullámok - keletkezik a természetben a villámlást követő mennydörgésnél, vagy pl. amikor a repülőgép átlépi a hangsebességet. A gyógyításban a testen kívül létrehozott lökéshullámot először vesekő-zúzáshoz használták. A modern fájdalomterápiában a mesterségesen létrehozott lökéshullámok sérülést nem okozva áthatolnak a test felszínén, és az előre meghatározott területen fejtik ki jótékony hatásukat.

image_17.jpegHogyan zajlik a kezelésünk?

A terápia nélkülözhetetlen része a pontos diagnózis. Erre a területre kontakt gélt viszünk fel, mely biztosítja, hogy a sokkhullámok energiaveszteség nélkül juthassanak a szövetekbe. Az egyes kezelések időtartama átlagosan 10 perc. Az alkalmazása kúraszerűen történik, általában 2-6 kezelés a panaszoktól függően, szünetekkel az egyes alkalmak között.

A lökéshullám készülékünkkel gyors, és operációs beavatkozást nem igénylő fájdalomterápiát kínálunk a mozgásszervi betegségekben szenvedőknek. A radiális sokkhullám kezeléssel megfizethető áron nyújtunk megfizethetetlen előnyt: a könnyed mozgás szabadságát.

A klasszikus javallatokról már írtunk bővebben a korábbi blogbejegyzésünkben, és egyre bővül azon betegségcsoportoknak a köre, amelyek jól reagálnak a kezelésre. A túlterhelés (vagy más statikai zavar) következményeként kialakult gyulladásos ízületi- ízület körüli- fájdalom szindrómák a leghálásabb területei a kezelésnek:

- teniszkönyök és golfkönyök
- meszes váll
- csípőtáji fájdalmak
- patellacsúcs-szindróma
- Achilles-ín fájdalom
- saroksarkantyú
- akut, illetve tartós izomfájdalmak
- talpfájdalom
- krónikus ínszalag- ízületi tok irritációk, gyulladások
- akut és krónikus fájdalom a háton, a vállon, nyakon stb.

image_26.jpeg

Cryoterápia

Hideg levegősugaras kezelést alkalmazunk, amelyet egy jól körülhatárolt bőrfelületre irányítunk, melynek hőmérséklete megközelíti a -35 -40 Celsius fokot. Ez nem egyenlő az egészségügyben elterjedt krio-ultrahanggal, mely csupán 18 C-ra, vagyis nagyjából az amúgy is jelenlévő szobahőmérsékletre hűti a kezelőfejet. Itt fagyasztásos terápiás eljárásról beszélünk, melyet gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és izomellazító hatásának köszönhetően nem csak a fizioterápiában az izmok kezeléséhez alkalmas, hanem a bőrfelszínt érintő sérülések hűtésére is alkalmazzuk. A hideg levegősugaras cryoterápia elősegíti az ízületek mobilizációját és a gyors rehabilitációt. Ez különösen jól hasznosítható a sportorvoslásban, traumatológia, reumatológia, ortopédia, neurológia, bőrgyógyászat, sebészet, stb... Gyakran kombináljuk lökéshullám kezeléssel, a beteg fájdalmához igazodva. Tehát fagyasztásos fájdalomcsillapítás és idegblokkolás, amelyet komplex gyógyterápia formában alkalmazunk. A hideg levegő áramoltatásával friss ízületi sérüléseknél (ficam, rándulás), illetve lágyrész-vizenyőknél, heveny- és idült fájdalmak esetén is sikerrel alkalmazható. A fagyasztásos kezelést helyileg végezzük (nem kabinban!). Hatékony hidegterápiás módszer, és rendkívül alacsony hőmérsékleten történik. Az emberi szervezet önszabályozó rendszer lévén, a helyzettől függően és alkalmazkodva képes váltani, különböző mechanizmusok aktiválása segítségével. Ezért, amikor a testet erőteljes hideghatásnak tesszük ki, a mechanizmus beindítja a szervezet természetes védekező reakcióját és az egészség-helyreállító folyamatát. A bőrben tíz-tizenötször annyi hideg receptor van, mint meleg receptor. Minden egyes négyzetcentiméternyi bőrfelület akár 14 olyan idegvégződést is tartalmazhat, amely hidegre reagál, de csak 1-2 melegre reagálót. A bőrnek ezt a tulajdonságát felhasználva indíthatjuk be azok a folyamatok, amelyeket egészség-helyreállítónak vagy jeges varázsnak nevezünk.

Javasoljuk:
- Az izom és csontrendszer kezeléséhez
- Krónikus és akut mozgásszervrendszeri megbetegedések
- Kötőszövet krónikus gyulladása
- Köszvény
- Degeneratív ízületi megbetegedések
- Másodlagos gyulladások
- Gerinc szindróma
- Lumbágó/gyengébb hátfájdalmak
- Nyak szindróma
- A lágy szövet reumás betegségei
- Ínbetegségek
- Ínhüvely gyulladás
- Ficam/rándulás/húzódás
- Post-traumás ödéma
- Műtétet követő ödéma
- Izomgörcsök

image_36.jpeg

Tovább kombinálható más kezelésekkel, mint például ultrahanggal is.

Ultrahang gyógykezelésünk hatásmechanizmusa

Az ultrahang sugár útjában az összes sejt rezegni kezd, ezért a szövetben mikromasszázs alakul ki, amellyel a mechanikai energia hőenergiává alakul, így a szövetek mélyen felmelegszik, ami izomlazító, fájdalomcsillapító és értágító hatást fejt ki. Fontos tudni, hogy a molekuláris rezgés, nemcsak az ultrahangsugár útjában történik, hanem a testnedvek vezetése miatt, a kezelt felülettől távolabb eső helyeken is. Gyakran alkalmazzuk ízületi és gerinckopásoknál.

Javasoljuk:
- vállízületi gyulladás
- csípőízületi kopás
- ínhüvelygyulladás
- vérömleny
- ödéma (vizenyő )
- hegek
- helyi keringési- és anyagcsere javítására.
- a hőmérséklet növekedés fokozza a értágító hatást
- izomrelaxáció

image_35.jpeg

Bejelentkezés - Tel: 70/529-6948
Szombathely, Kisfaludy Sándor u. 67.

image_11.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://cryoland-szombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr208820934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása