Lökéshullám-terápia

Cryoland Szombathely

Cryoland Szombathely

Trapézizom (csuklyásizom)

2016. június 09. - Gekko Pub Szombathely

Az izomfeszültség pontok jellegzetesek bizonyos szakmákban, pláne ahol monoton tartást kell felvenni bizonyos testrészekkel. Itt az izmok anyagcseréje egészen hamar leromlik, kiemelten érintettek például az irodai dolgozók, fogorvosok, fodrászok, súlyzós edzést végzők, de olyan mindennapos testtartások is okozhatnak izomcsomókat, mint a telefon tartása füllel és vállal - kéz nélkül. Ezek közül most a trapézizomra (nevét az alakjáról kapta) vagy más néven csuklyásizomra helyezzük a hangsúlyt, amely gyakran fájdalmas, olykor csomós és kőkemény. Amikor befeszül, az embernek mozgáskényszere támad, elkezdi masszírozni, hogy enyhüljön a merevségérzés. Általában nem önmagában, hanem több izom feszülésével jár együtt, és további panaszokat okozhat, mint pl. nyaki fájdalom és fejfájás. A már kialakult izomfeszültséget nem lehet kipihenni! A lerakódott anyagcseretermékek, valamint a kialakult energiahiány regenerációra képtelenné teszi a szövetet. A külső segítség nélkülözhetetlen. A Cryoland-terápia hasznos és hatékony módszer az egyensúly megteremtésére, amely nyújtás-lazítással már az első alkalommal enyhíti a gyulladás önfenntartó ördögi körét, de a kiváltó ok megoldása nélkül újra és újra vissza fog térni. Tehát a fájdalmas csomók kioldásában és feszes csuklyásizom helyreállításában lökéshullám technikákkal kezeljük az izmot.

image_38.jpeg

 A hölgy makacs izomfájdalommal kereste fel rendelőnket, mely kisugárzott a lapocka, nyak és váll irányában. A trapézizom kezelésünk után a vérbőség szemmel látható. A Cryoland-terápia alkalmazásunknál nem csak a panaszra nyújttunk megoldást, de a kiváltó szokásokra, tevékenységre is keresünk megoldást - ez utóbbiról, olvassatok tovább, és írjuk is a hasznos részleteket.image_39.jpeg

Néhány képes példa a trapézizom felesleges rövidítésére:

- A sárgarépa felszeleteléséhez ugyan semmi szükség a váll felhúzására, mégis gyakran így csináljuk.
- Az a fajta telefonálás pedig hatalmas vétek a nyakunk ellen.

A csuklyásizom fájdalmának kiváltó oka legtöbbször az, hogy mozdulataink során túl gyakran használjuk, és/vagy feszülésben tartjuk a trapézizom felső részét. Rengeteg hétköznapi tevékenység során kialakulhat, például: vezetés, bevásárlás… vagy csak ha egy kistáska lóg a vállunkon, akaratlanul is megemelve ezzel a vállat, túlfeszítjük a csuklyás- és nyakizmokat.

Mit tegyél a javulás (vagy akár a megelőzés) érdekében?
Változtasd meg a szokásaidat, azaz a hétköznapi mozgásaidat. A helytelen mozgásokat, ugyanúgy le lehet építeni, mint ahogy kialakultak, és helyettük új, jó szokásokat kialakítani. Hogyan? Amikor csak eszedbe jut, lazítsd el a trapézizmod, lazán engedd le a vállad. Figyeld az aktuális cselekvésed, és korrigáld a testtartásod. Mozogj tudatosan, ne csak rutinból. Tanuld meg érzékelni a tested és annak reakcióit a napod bármely pillanatában. Figyeld meg az ösztönös mozgásaidat most már ennek tudatában, és rutinosan változtass rajtuk.

Ha a fájdalmad oly makacs, hogy önmagadon már nem tudsz segíteni, kérj segítséget tőlünk. A tarpézizom fájdalom kezelésére egyénre szabott Cryoland-terápiát alkalmazunk, szükség esetén manuális technikákkal is oldjuk az izom feszülését, és a trigger pontokat (izomcsomó).

image_40.jpeg

 

A kezelés során a panaszt kiváltó szokásokra, tevékenységekre is keresünk megoldást.

Bejelentkezek vizsgálatra:
Tel: 70/529-6948
Szombathely, Kisfaludy Sándor u. 67.

image_25.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cryoland-szombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr608795544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása