Lökéshullám-terápia

Cryoland Szombathely

Cryoland Szombathely

Akik már felkeresték rendelőnket

2016. július 19. - Gekko Pub Szombathely

A szombathelyi Gadó Andrást talán senkinek nem kell bemutatnunk, számtalan siker fűződik a nevéhez, többek között erőemelő VB 5. helyezés, EB ezüstérem, és most hétvégén országosan a dobogó első helyére állhatott. Következő felkészülése a könnyűsúlyú erős emberek világbajnoksága lesz, amit Finnországban rendeznek meg. Sportsérülései kezelésében nyújt számára segítséget a Cryoland, melyet váll és könyökproblémája gyógyterápiájával kezdtünk.

image_58.jpeg

Középkorú nyugdíjas hölgy vállfájdalommal kereste fel rendelőnket, amely panasza 3 éve kezdődött. Mostanra mozgástartománya beszűkült, sem oldalra, sem hátrafelé nem tudta kinyújtani karjait. A három év alatt rengeteg szakrendelőt felkeresett, ennek mindegyikében a meszes vállakat diagnosztizálták nála, és kezelték a válla első és oldalsó részét. A lapockát érintő panaszok nagy részét a következő egymás felett rétegesen elhelyezkedő izmok rövidülése okozza: trapézizom, rombuszizom és lapockaemelő izom. Mivel rétegesen helyezkednek el, masszázzsal ritkán sikerül tartós eredményt elérni, de Cryoland-terápiáink közül a lökéshullámmal végzett ütés következtében a a legfelső izom átadja a mélyebben fekvő izmoknak is a "sokk"-ot. Tehát a lapocka belső részén lévő csomóknál és megrövidült izmoknál kezdük meg a gyógyterápiát, mely során a blokkolt lapocka felszabadult a rövidült izmok szorításából, így a váll visszanyerte teljes mozgástartományát. Mellékhatásként a merev nyak is sokat lazult, hiszen a lapockaemelő izom egészen a koponyáig felér. A hölgy ismét eléri a háta közepét, gyógyultan távozott rendelőnkből. 

image_51.jpeg

A hölgy makacs izomfájdalommal kereste fel rendelőnket, mely kisugárzott a lapocka, nyak és váll irányában. A trapézizom kezelésünk után a vérbőség szemmel látható. A Cryoland-terápia alkalmazásunknál nem csak a panaszra nyújtunk megoldást, de a kiváltó szokásokra, tevékenységre is keresünk megoldást.

A trapézizom (nevét az alakjáról kapta) vagy más néven csuklyásizom gyakran fájdalmas, olykor csomós és kőkemény. Általában több izom feszülésével jár együtt, és további panaszokat okozhat, mint pl. nyaki fájdalom és fejfájás. A már kialakult izomfeszültséget nem lehet kipihenni! A lerakódott anyagcseretermékek, valamint a kialakult energiahiány regenerációra képtelenné teszi a szövetet. A külső segítség nélkülözhetetlen. A Cryoland-terápia hasznos és hatékony módszer az egyensúly megteremtésére, amely nyújtás-lazítással már az első alkalommal enyhíti a gyulladás önfenntartó ördögi körét, de a kiváltó ok megoldása nélkül újra és újra vissza fog térni. A fájdalmas csomók kioldásában és feszes csuklyásizom helyreállításában lökéshullám technikákkal kezeljük az izmot.

image_52.jpeg

Bokasérülés - így okozhat később nagyobb problémát

A leggyakoribb sérülések közé tartozik, a bokaízület és szalagok a lábfej rendellenes behajlása/kicsavarodása miatt roncsolódhatnak, de egy szimpla botlás esetén is. Következményként, ha nincs megfelelő ideig pihentetve, illetve rögzítve a boka, akkor további károsodással kell számolnunk. Mint ahogy képen látható betegünknél is, aki bokaficam után nem hagyott szükséges időt a regenerálódásra, és a sérülés következtében kialakuló helytelen testtartás miatt a térdére terhelte a lábhajlítás feladatát. Rendelőnkben térdkalács fájdalommal érkezett, és meglepődött, hogy a térd hátsó felét lazíttottuk fel lökéshullámmal - merthogy azon oldalán fut a legtöbb stabilizáló izmunk és inak, a térdkalácsnál viszont csontos rész található. 10 alkalmas bérletet javasoltunk, amelyből 6 a helyi kezelésre szükséges (közvetlenül a gócponton), a fennmaradó 4 pedig az egész izomláncolatra jut. Rendelőnkből panaszmentesen és gyógyultan távozott.

image_53.jpeg

Korosodó hölgy kereste fel rendelőnket befagyott váll szindrómával, a malomkörzésre már rég képtelen, de magasabb polcról is nehézséget okozott bármit leemelni, oldalra-hátra irányban a kezét mozgatni nem tudta. Lökéshullámal indítottuk gyógykezelését, amely "fellazítja" a meszes izmokat, majd kombinációs Cryo hatására a megnövekedett véráram elszállítja és gyulladást csökkent, vele együtt pedig a fájdalom is enyhült. Összesen 5 alkalomra volt szüksége ahhoz, hogy tünetmentessé tegyük az egy éve fenálló problémáját, miközben magát a gócpontot is kezeltük. Sajnos sokadszorra tapasztaljuk vendégeinktől, hogy "de hát azt mondták pihentessem" - amellyel kialakul egy önmagát rontó kör, és a "takarékos üzemmód" miatt beszűkül a mozgástartomány. Tehát egy évig kínlódsz, vagy öt kezeléssel rendbejössz?!

A malomkörzés már régen nem megy, sőt, már egyre nehezebb a kezet is felemelni?
A fájdalom fájdalmat szül, ne kíméljük ha szenvedünk! Merthogy, ha fáj valamelyik testrészünk, azonnal óvni kezdjük, megpróbáljuk minél kevesebbet mozgatni, gondolván, majd csak elmúlik magától is a baj. Ugyan mitől múlna el? Ráadásul a tapasztalatunk az, hogy a "takarékos üzemmód" miatt kialakul egy önmagát rontó kör: fáj a váll, ezért kímélni kell, és máris beszűkül a mozgástartomány, egészen addig, amíg egy szokványos hétköznapi mozdulat (pl. boltban magasabb polcról levenni egy terméket) megtételére is képtelen a váll. Ezt nevezzük befagyott vállnak.

Teendők:
Nagyon fontos a Cryo-terápia mielőbbi megkezdése, mert a rövidülésre hajlamos izmok és szalagok nagyon hamar veszítenek nyújthatóságukból, erejükből. Az ízületet körülvevő tok letapad és kialakul a befagyott-szindróma. Ez a folyamat kemény munkával fordítható vissza, kombinált gyógykezeléseket alkalmazunk, hogy ne vedd félvállról!

image_49.jpeg

Előzmény (1. kép): Az úr Ausztriából kereste fel rendelőnket, 300 km-ről érkezett hozzánk, szabadságát kihasználva - jól látható elváltozással.

A gyógyterápiás kúra közepén (2. kép)
Kombinált kezelést alkalmazunk:
- lökéshullámal a jól látható meszesedést "radíroztuk" le
- ultrahanggal a szervezetben indítottuk be a regenerációt
- cryofagyasztással fájdalomcsillapítást és gyulladáscsökkentést aktiváltunk.

image_50.jpeg

Bejelentkezés: 

Tel: 70/529-6948
Szombathely, Kisfaludy Sándor u. 67.

A bejegyzés trackback címe:

https://cryoland-szombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr438900484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása